DOBRODOŠLI NA SPLETNO STRAN

Društvo HCKL je ustanovljeno 13. oktobra 2020. na ustanovnem Zboru v Grosupljem. Organiziran je kot nevladna, nepolitična, neprofitna organizacija, financira pa se ga članarin, sponzorstva in donacij dobrih ljudi.

OBISK PELJEŠKEGA MOSTU

Člani, prijatelji in simpatizerji Hrvaškega kulturnega doma Ljubljana so 1. oktobra obiskali dolino Neretve in Pelješki most. Na dvodnevnem izletu so obiskali arheološki muzej Narona v Vidu pri Metkoviću in se nato odpravili na zaslužene počitnice na Drvenik. 

Znanstveni skup Hrvati v Sloveniji

Hrvaški kulturni center Ljubljana 

je 15. septembra 2021 v Novem mestu organiziral panelno razpravo in znanstveno konferenco »Hrvati v Sloveniji«. Razlog za organizacijo je praznovanje 30 let samostojnosti Republike Hrvaške in Republike Slovenije ter 25 let od znanstvenega posveta "Hrvati v Sloveniji", ki je potekal v Zagrebu.

PRVO SREČANJE ČLANOV HCKL

V torek 11.5.2021. organizirano je bilo prvo zoom srečanje članov HCKL. Seznanjeni so bili z dosedanjimi aktivnostmi, akcijskim načrtom s poudarkom na projektih "Tribune Center" in "25 let od znanstvene konference Hrvati v Sloveniji, ki je potekala v Zagrebu 20. in 21. junija 1996". Izpostavljene so bile tudi težave s SHDS in predstavljene vizije sodelovanja in mreženja. Mlajši člani so uspešno predstavili svoje poglede na delovanje centra.

OBISK CENTRALNEGA DRŽAVNEGA URADA V ZAGREBU

Danes, 13. maja, sta predstavnika HCKL Radoslav Raguž in Zlatko Katalenić realizirala načrtovani obisk v Zagrebu. Obiskali so HRVAŠKO MATICO PRESELENCEV in se pogovarjali o praznovanju 70-letnice, ki jo nameravajo praznovati tudi v Sloveniji. Prevzeli so tudi zadnjo številko revije Matica, ki jo redno distribuirajo svojim članom in prijateljem.

Obveščamo vas, da HCKL nadaljuje z organizacijo rednih mesečnih tribun.

Gost naše naslednje tribune, ki jo organiziramo skupaj s Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto, bo Marko Novak dr. med, liječnik, specijalist otorinolaringologije iz Novog mesta i član HCKL. Tribuno organiziramo na platformi Zoom: 08. junija 2021 ob 18.00..

V HCKL štartamo z vsakodnevnimi tematskimi objavami prek Instagram (IG) profila.

Gost prvega foruma, ki je bil organiziran na platformi Zoom 20. maja 2021 ob 18h, je bil gospod Darko Šonc, predsednik Slovenske hiše iz Zagreba in dolgoletni predsednik Zveze slovenskih društev na Hrvaškem.

DONATORSKE AKTIVNOSTI

DHCK Ljubljana pripravlja donatorsko akcijo za zbiranje umetniških del slovenskih in hrvaških umetnikov, fotografov in slikarjev. Akcija bo trajala od marca do novembra, razstave pa bodo z dražbo decembra 2021. v Ljubljani, Novem mestu in Grosupljem.

SLAVNI HRVATI

Hrvati so lahko ponosni na številne ugledne rojake, znanstvenike, izumitelje, pisatelje, umetnike, raziskovalce, učenjake, ki so skozi zgodovino zadolževali svojo domovino in ves svet. Mnogi od nas Hrvatov v Sloveniji premalo vemo o teh hrvaških velikanih. Zato bomo kmalu začeli z vrsto napovedi.

POSJETA PELJEŠKOM MOSTU

Članovi, prijatelji i simpatizeri Hrvatskoga centra kulture Ljubljana su 1. listopada posjetili Neretvansku dolinu i Pelješki most. Na dvodnevnom izletu su posjetiti arheološki muzej Narona u Vidu pokraj Metkovića i nato otišli na zasluženi odmor

Preberi več

NOVICE

O NAS

DELOVANJE

GALERIJA

ČLANSTVO

KONTAKT

POMOČ