ARHIV

SPOMINSKA PLOŠČA V VODICAH

Po zamolbi gosp. Jerka Sladoljeva i tridesetak obitelji porijeklom iz Vodica, a sada nastanjenih u Sloveniji, dobili smo prijedlog da u ime Hrvatskog centra kulture u Ljubljani, Slovenija, istražimo i elaboriramo  posthumno priznanje za gosp.

Preberi več

DONACIJE KNJIG

Na podlagi skupnega sodelovanja med Mestno knjižnico "Ivan Goran Kovačić" iz Karlovca in Hrvaškim kulturnim domom v Ljubljani, da bi podprli razvoj hrvaške kulture zunaj meja Republike Hrvaške, je bila prva v nizu donacij knjige v hrvaščini.

Preberi več

ZAKAJ POSTATI ČLAN DHCK Ljubljana

Z vstopom v združenje postanete del velike družine Hrvatov v Ljubljani, ki skozi zbiranje, spoznavanje in medsebojno povezovanje na različnih področjih. Naša vrata so odprta za vse ljudi z velikim srcem in dobrimi nameni, zato se nam pridružite in izpolnite prijavnico še danes!

Preberi več

POTRES V SISAČKO MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI

Na pobudo enega od ustanoviteljev DHCKL in člana IO DHSP Zlatka Katalenića so na Dolenjskem 30. in 31. decembra 2020. zbirali humanitarno pomoč, ki je bila 1. januarja 2021. dostavljena neposredno prizadetim prebivalcem oddaljenih območij Sisaško-moslavaške regije na Hrvaškem.

Preberi več

HRVAŠKI IN SLOVENSKI TURIZEM 2021

V organizaciji DHCKL so turistični vodniki in organizatorji 22. februarja 2021 organizirali predavanje Teams na temo "Kaj pravijo strokovnjaki in turistični vodniki?" Tokrat sta Rado Raguž in Zlatko Katalenić predstavila cilje in aktivnosti Društva ter

Preberi več