Knjižnica Bežigrad

je ena največjih knjižnic Mestne knjižnice Ljubljana in je standardno razdeljena na oddelke, namenjene starostnim in ciljnim skupinam.

Na otroškem in mladinskem oddelku si lahko izposodite učbenike za najmlajše, zgodbe za najmlajše, slikanice ter didaktične in družabne igrače. Otroci lahko vsak teden poslušajo pravljice v pravljičnem razredu, se udeležijo izobraževalnih delavnic ali lutkovne predstave. V mladinskem delu je tudi igrišče.

V mladinski knjižnici je poseben oddelek, opremljen s kavči in LCD zaslonom, kjer si lahko ogledate film po svoji izbiri ali igrate družabne igre. Prostora je tudi za domače naloge. Oddelek ima stalno zbirko Kristine Brenkove, ki je kot urednica, prevajalka in avtorica postavila temelje dobre otroške knjige za številne generacije.

V pritličju sta dve čitalnici za odrasle, čitalnica za časopise in v prvem nadstropju delovna soba. Študijska čitalnica omogoča branje in učenje s pomočjo računalnikov, v kotu za vseživljenjsko učenje pa so na voljo multimedijska gradiva za učenje tujih jezikov in računalništva.

Na filmskem oddelku lahko izbirate med velikim številom filmov, ki si jih lahko ogledate doma, ali pa si izbrani film ogledate na našem LCD zaslonu. Za vse ljubitelje šaha je ta priljubljena igra tudi na voljo v knjižnici.

Dogodki za odrasle so številni in raznoliki. Ponujamo tudi usposabljanje na tedenskih ali celoletnih tečajih tujih jezikov.

Izbira gradiva v knjižnici je raznolika. Poleg strokovnih in leposlovnih knjig za vse starosti in v različnih jezikih ponujajo dnevne časopise in revije ter bogato zbirko ne knjižnega gradiva.

kjnižnica Bežigrad
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn